SCROLL

Op kraambezoek? Maak kennis met ons creatieve broertje The Dutch Wave!

De appel valt niet ver van de boom zullen we maar zeggen. We zijn trotse bezitter van een buitengewone familie aan bedrijven, waar Buijtels de kroon spant op vakmanschap in de tuinen. Groene handen die van aanpakken houden. Met daarnaast het eigenzinnige broertje The Dutch Wave, een team vol creatieve koppen die samen de meest gave plannen voor particuliere tuinen ontwerpen en realiseren. Vooruit, voor bedrijfscampussen of binnenstedelijke gebieden maken ze ook graag hun handen vuil. Eehh, groen.

De overeenkomst met The Dutch Wave zit in de DNA

Hoe komen deze twee samen? Simpel: het DNA verbindt The Dutch Wave met Buijtels Buitengewone tuinen. Het DNA van loyaliteit en staan voor kwaliteit, met als (god)vader van de broers uiteraard Martin Buijtels. En om ieder familielid te laten stralen in hun eigen kwaliteiten, hebben we ervoor gekozen om The Dutch Wave een eigen identiteit en logo te geven. Zodat ze afzonderlijk sterk zijn en samen in hun grootste kracht staan.

Bekijk the Dutch Wave

Waar staat The Dutch Wave voor?

The Dutch Wave staat letterlijk voor het in gang zetten van een golfbeweging. Deze beweging heeft zijn sporen internationaal al achter gelaten en wordt vooral gekenmerkt door vernieuwing en innovatie. Maar er is meer: dit creatieve broertje ziet zichzelf niet als architect, maar geeft de natuur die credits. En nee hij heeft absoluut geen persoonlijkheidscrisis. Hij gelooft namelijk in Biophilic Design, je hebt hem er vast al eens over gehoord in een vorige blog.

Er is namelijk niets zo adaptief en authentiek als de natuur. De natuur biedt alle oplossingen die je nodig hebt. The Dutch Wave verbindt daarom design met de pracht en wijsheid van de natuur. Tuinieren met de natuur mee, in plaats van ertegenin. Haar gebruiken als inspiratiebron en creatief omgaan met alles wat ze te bieden heeft. Dit vergt echter de nodige groenkennis en dat maakt het team van The Dutch Wave ook zo uniek. Gecombineerd met een dosis creativiteit en de Biophilic Design filosofie. De kernspreuk (of doopnaam) is niet voor niets

Because Mother Nature is Damn Sexy’. En damn, wat zijn we trots op ons broertje!

Waarom gelooft ons broertje in Biophilic Design?

Ons broertje ontwerpt tuinen vanuit de overtuiging dat we te gast zijn in een omgeving en met inspiratie vanuit de natuur. Om op die manier een woon- of leefplek zo aantrekkelijk mogelijk te maken. The Dutch Wave is mede geboren omdat ons vaak gevraagd wordt mee te denken voordat een traditionele architect aan het werk gaat. Zodat een woning, kantoorruimte of recreatieplek op gaat in de omgeving. Te gast zijn in de natuur en daar de voordelen van inzien, maakt dat elke plek het beste tot zijn recht komt.

 

Extra leuk bijkomend voordeel van onze jongste telg is dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen met een psychische aandoening sneller revalideren in een natuurrijke omgeving. Ook woningen worden tot 20% financieel beter gewaardeerd aan het water of een groene omgeving. Mensen zijn graag in de natuur en nu wordt er nog te vaak gekozen voor praktische oplossingen in de vorm van ‘dode’ materialen. Terwijl de behoefte ook vaak op een manier ingevuld kan worden wat in lijn ligt met de natuur en waardoor een win-win situatie ontstaat. Natuurinclusief ontwerpen en bouwen dus! We sluiten ons dan ook helemaal aan bij de creatieve en innovatieve blik van ons nieuwste familielid. Jij ook?

Kortom: we begrijpen het als je niet kunt wachten van enthousiasme om ons creatief ontwerpend broertje te ontmoeten. Zou je meer op jouw plek willen genieten van de charme die de natuur te bieden heeft? Je bent van harte welkom voor een kraambezoek op Domein Oogenlust, waar The Dutch Wave huist met hun creatieve koppen.

Contact

Benieuwd naar de manier waarop wij uw stukje natuur uniek maken?

Tijdens een persoonlijk gesprek toetsen we uw wensen en noden af, bekijken we de beste mogelijkheden en prikkelen we u dankzij onze vertaling van uw tuinontwerp, rekening houdend met de 3D-visualisaties en uitvoeringsfase van het ontwerp…

KOM IN CONTACT