SCROLL

Mark Pijnenburg van HNYGRLL

Samenwerken met buitengewone partners, wie wil dat nou niet? Wij worden er in ieder geval héél blij van. In ‘team’ zit niet voor niets geen ‘(ik)’. Daarom zetten we diverse ondernemers met een visie waar je u tegen zegt in een buitengewoon mooie spotlight middels een blogreeks. Dit keer geven we het woord aan een crimineel goeie ondernemer: Mark Pijnenburg. Hij ontwikkelde HNYGRLL, een luxe BBQ die elke tuin tot een plek maakt waar je nooit meer weg wilt…

Ondernemen betekent ballen tonen en toch bescheiden blijven

Hoe het begon

Ondernemen zit bij Mark in het bloed. Niet alleen zijn vader is oprichter van AAE, ook broer en zus werken óf in het familiebedrijf óf hebben een eigen business opgezet. Mark is ‘opgegroeid’ bij AAE en koos twee jaar geleden voor het dappere initiatief om uit het familiebedrijf te stappen om zijn eigen BBQ te ontwikkelen: HNYGRLL. “Al vanaf dat ik een kleine jongen ben creëer ik dingen. Ik weet nog dat ik in de garage bij ons pap – een echte Brabander die Mark – zat en ik een automatische gordijnopener ontwikkelde. Ik was net 13 geloof ik. Meer dan een rolletje, touwtje en batterij had ik niet nodig. Ik knoopte het aan het gordijn en riep mijn vader. Zijn mond viel open toen ik met één druk op de knop het gordijn opende en sloot. Vanaf toen ben ik eigenlijk niet meer gestopt met dingen maken.”

Dat ontwikkelen zette zich voort tijdens en naast zijn werk bij AAE. Van alles kwam voorbij: een tafel, een roestvrijstalen trapleuning, een BBQ… “In die tijd maakte ik mijn eerste eigen BBQ, eigenlijk de grondlegger van HNYGRLL en de essentie van de ondernemer die ik vandaag de dag ben. Als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik het gewoon maken. Ik weet niet wat het is, ik zie ineens het licht, ik zie het voor me en dan is het er en klopt het gewoon.”

De essentie van ondernemen

“Dat heeft allemaal te maken met gevoel. Ik doe vrijwel alles op basis van intuïtie. Tuurlijk, ondernemen is ook rationeel nadenken, maar mijn onderbuikgevoel brengt me het verst. Het heeft namelijk altijd gelijk en brengt me waar ik wil zijn. Als iets goed voelt, ga ik ervoor. Daarnaast spiegel ik continu en maak ik gebruik van vier belangrijke pijlers in mijn leven: familie/vrienden, zakelijk, mentaal/fysiek en fun. Dit plaatje samen moet in balans zijn. Het grappige is dat alle punten elkaar raken in het hart, wat ik mijn passie ‘creëren en presteren’ noem. Zakelijk ontwikkel ik producten en wil ik een bijdrage leveren aan mensen die van het leven genieten. Privé ben ik bezig met het bouwen van een droomhuis en regelmatig schakel ik een coach in om constant persoonlijk te blijven ontwikkelen. En alles levert me alleen maar plezier! Los van heerlijk eten met vrienden, familie en mijn gezin. Dat overigens hartstikke gemakkelijk te maken is op de HNYGRLL.”

Ballen tonen en gaan met die banaan

Energie bewaken en daar elke dag opnieuw de juiste keuzes in maken is daarbij erg belangrijk voor Mark. “Het is de essentie van ondernemen en de basis van alle stappen die ik zet. Ondernemen gaat echt niet vanzelf. Soms moet je door angsten heen of beren uit de weg ruimen. Door het buikpijngevoel heen, omdat je onderbuikgevoel sterker is en zegt dat het klopt. Het klinkt cliché, maar volhouding is key. Ondernemen vergt ballen tonen, durven en gaan met die banaan. En tegelijkertijd bescheiden blijven. Hoe ik dat doe? Zorgen dat je verhaal klopt, dat je in de spotlight komt te staan en niet het arrogante mannetje uithangen. Jezelf zijn en tonen dat je het af en toe best spannend vindt. Tot nu toe heeft me dat veel mooie samenwerkingen, een prachtig product en heel veel passie en blijdschap opgeleverd. De connectie met Buijtels is daar een tof voorbeeld van.”

De crimineel goeie samenwerking met Buijtels

“Ik vind het super gaaf om Buijtels samen buitengewoon aan te vullen. Zij snappen wat ik bedoel met ‘stijlvol genieten van het leven’ en gaan daarvoor tot het uiterste. Ze zijn klein begonnen en mede door ondernemerschap zijn ze waar ze nu zijn. Ze bedenken iedere keer weer dingen om in uit te blinken. Het Peaky Blinders stuk bijvoorbeeld, crimineel goed bedacht toch? Ook hier klopte mijn gevoel: we gaan het gewoon doen! En ik ben ervan overtuigd dat we mooie dingen gaan bereiken.”

Elke stap telt

“Ondernemen zit me misschien in het bloed, maar het blijft hard werken. Toch geloof ik dat wanneer iets je passie is en je er voor de volle 110% voor gaat, je alles kunt bereiken. Stilstaan is geen optie, dan gebeurt er niks. Houd altijd je doel in de gaten. Ook al zijn je stapjes nog zo klein, zet ze. Dat betekent soms een stapje terugzetten, om vervolgens tien stappen vooruit te maken. Het klinkt cliché, maar dat is het niet. And last but not least: geloof in jezelf. Ik heb tot op de dag van vandaag geen spijt van mijn keuze om HNYGRLL te starten. En ook al moet je bescheiden blijven, je mag ook best zeggen: over 5 jaar eet de hele wereld van mijn BBQ.”

Zo’n buitengewone visie als die van Mark kunnen wij meer dan enorm waarderen. Ben je klaar om ballen te tonen en een crimineel goeie samenwerking met ons aan te gaan? Dan weet je wat je moet doen!

 

Contact

Benieuwd naar de manier waarop wij uw stukje natuur uniek maken?

Tijdens een persoonlijk gesprek toetsen we uw wensen en noden af, bekijken we de beste mogelijkheden en prikkelen we u dankzij onze vertaling van uw tuinontwerp, rekening houdend met de 3D-visualisaties en uitvoeringsfase van het ontwerp…

KOM IN CONTACT